POZIV ZA SUDJELOVANJE NA MEĐUNARODNOM LITERARNO-LIKOVNOM NATJEČAJU “TIN I JA” OSNOVNE ŠKOLE “VRGORAC”

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Vrgorca, Osnovna škola “Vrgorac” organizira 17. literarno-likovni natječaj “Tin i ja” za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske i škola u inozemstvu gdje se održava nastava na hrvatskom jeziku.

U v j e t i     n a t j e č a j a:

LITERARNI RADOVI: mogu biti pisani hrvatskim književnim jezikom i svim hrvatskim narječjima i govorima.
Radovi poslani na natječaj trebali bi se dostaviti u 3 primjerka. Na poleđini svakog rada navesti ime i prezime učenika, razred, naziv i adresu škole, ime i prezime učitelja te pečat škole.

TEME literarnog stvaralaštva mogu biti:
Malena mjesta srca moga; Tamo, tamo da putujem; Gruda zemlje; Visoki jablani; Kolajna; S Tinom u …; Igračka vjetrova; Kolijevka; Planina zov; Kristalna kocka vedrine; Tajne osobe slične su tajnama mora; Nemoguće sebe iskazati; Kiša budi sve što u nama drijema; Ne boj se! Nisi sam; Svakidašnja jadikovka; Čarolija riječi; Dobrota sunca; Bura, bura, bura; Notturno; More – velika i divna tajna prirode; Svjetlost Jadrana; Uhapšen u svojoj magli,/zakopčan u svome mraku,/ svatko svojoj zvijezdi nagli,/ svojoj ruži, svojem maku.
U obzir se uzimaju i sve ostale teme koje su inspirirane stvaralaštvom i životom pjesnika Ujevića.

LIKOVNI RADOVI: mogu biti rađeni u svim likovnim tehnikama. Na natječaj se može poslati više radova. Svaki rad na poleđini treba sadržavati podatke o učeniku: ime i prezime, razred, naziv rada, tehniku, naziv i adresu škole, ime i prezime učitelja te pečat škole.

MOTIV za likovno stvaralaštvo lik je Tina Ujevića, djetinjstvo u Vrgorcu, Makarskoj, Imotskome; planina; more; stabla kostele, bazge, rodna kuća; motivi iz njegovog bogatog književnog opusa (bura, jablani, kristalna kocka vedrine, svetkovina ruža, igračka vjetrova, noć u kojoj pljušte zvijezde, dažd, mjesečina,nostalgija svjetlosti…)

Radove treba poslati do 1. svibnja 2017. godine na adresu:
Osnovna škola VRGORAC
(za 17. natječaj)
Matice hrvatske 9
21276 VRGORAC
Organizator Natječaja ne vraća radove poslane na natječaj.

Molimo učenike iz inozemstva koji sudjeluju na natječaju da dostave adresu na koju im možemo poslati zahvalnice, priznanja i nagrade.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na stranici škole, a autori prvonagrađenih radova i njihovi mentori bit će javno predstavljeni na završnoj večeri kulturne manifestacije S Tinom u Vrgorcu, 5. srpnja 2017. godine u Vrgorcu.

Vrgorac, 16. siječnja 2017.
Ravnatelj: Krešimir Kuran