tinovi_dani_2017

Svečano zatvorena kulturno-književna manifestacija „S Tinom u Vrgorcu“

Ljubitelji kulture manifestacijom „S Tinom u Vrgorcu“ svake godine od 30.lipnja – 05.srpnja dođu na svoje, a ni ove goodine nije bilo drugačije.
Manifestacija je otvorena u petak, 30. lipnja predstavom „Profesore dajte 2“ (Izvođač: Tvornica smijeha), da bi se dan poslije nastavila koncertom „Priča o gitari“ (Izvođač: Marko Matijević).
U nedjelju 02. srpnja gledatelji su imali priliku pogledati još jednu predstavu – „Zaboravi Hollywood“ (Izvođač: Teatar Gavran) te je dan poslije održano predstavljanje knjige „Ljetos i drugi ledovi“, autorice Martine Minarević Sopte. Predzadnji dan manifestacije, vrgorska glazbenica sa splitskom adresom Ivanka Prusac (gitara) i njena kolegica Marija Bašić Markotić (flauta) izvele su sjajan koncert “Od baroka do jazza-a”.
Tradicionalno, 05. srpnja održano je svečano zatvaranje manifestacije „S Tinom u Vrgorcu“. Na završnoj večeri, kao i uvijek, dodijeljena je nagrada Tin Ujević za najbolju zbirku poezije u protekloj godini. Dobitnik je pjesnik, esejist i književni kritičar Ernest Fišer.

FOTO: Jure Divić