zazeli1

ODOBREN APLICIRANI PROJEKT PODUZETNIČKOG CENTRA “Niste sami” u vrijednosti 4.976.325,00 kuna! – 30 žena dobiva posao na 2 godine!

S velikom radošću prenosimo vam obavijest koju smo upravo dobili. Projekt “NISTE SAMI” koji smo aplicirali u srpnju 2017. godine na POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA, projekt je prošao drugu fazu odobravanja kvalitete projekta. Od maksimalnih 110 bodova, naš projekt ostvario je 105 bodova. U svim područjima na koje smo mogli utjecati ostvarili smo maksimalan broj bodova, dok smo na bodovanju indeksa razvijenosti Županije i Grada Vrgorca izgubili ovih 5 bodova.
Nakon potpisa ugovora, o čemu čekamo obavijest, raspisati ćemo natječaj preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 30 žena.
Žene koje se mogu prijaviti trebaju ispuniti jedan od sljedećih uvjeta:
-da su starije od 50 godina;
-da imaju stopu invaliditeta;
-da imaju najviše završenu osnovnu stručnu spremu;
-da imaju najviše završenu srednju stručnu spremu;
-da imaju potvrdu da su liječene ovisnice,
Najvažniji kriterij jest taj da su sve žene evidentirane na HZZ-u.
Nakon odabira kandidatkinja, Grad Vrgorac potpisati će ugovor o radu na 24 mjeseca s istima, a 15 kandidatkinja dužne su proći prekvalifikaciju koja je ugovorena projektom Zaželi, a ista se odnosi na zanimanje Njegovateljice ili hotelske sobarice.
Prekvalifikacija će obuhvaćati teorijski dio (koji će se održavati u Vrgorcu) te praktični dio koji će se također održavati u Vrgorcu, a u trajanju 4 mjeseca. Nakon prekvalifikacije, 30 žena započinje s radom, a u opisu posla, brinuti će se o 184 korisnika s područja cijelog grada Vrgorca čiji nam je popis dostavljen od strane Centra za socijalnu skrb.
Radosni smo što smo imali mogućnost pisati ovakav hvalevrijedan projekt i što ćemo sudjelovati u njegovoj provedbi te tim malim činom donijeti 30 obitelji uz 184 korisnika osmijeh na lice.