TUGA U VRGORCU: Velikan ispraćen na posljednji počinak

Nagla smrt heroja Domovinskog rata, našeg Vrgorčana s Dugih Njiva Davora Jovića, rastužila je svako srce u gradu podno Matokita. Svi koji su poznavali Davora, znaju koliko je izgubio ovaj grad, a i cijela Republika Hrvatska. Jedan od onih najzaslužnijih što danas imamo svoju državu, koji je svoje najbolje godine proveo na ratištu, napustio je ovaj svijet. Nebeska vojska jača je za neustrašivog ratnika. Mi koji smo na strani svjetla, sigurniji smo od opasnosti sila zla.
Oni koji o Davoru nisu puno znali, spoznali su jučer (29. studenog 2017.) svu veličinu tog čovjeka u tijelu diva. Stekao se dojam da se cijela Hrvatska „slila“ jučer u Vrgorac pozdraviti ovog junaka na putu za vječni pokoj. Sam državni vrh na čelu ministra obrane, također rodom Vrgorčana Damira Krstičevića te naravno sam vojni vrh došao se oprostiti od svog suborca. Srceparajuće je bilo vidjeti te divove kako plaču.

„Tko bi mene zaustavio, dok se Hrvatska ne oslobodi?“

                                                                              Davor Jović

Rečenica je koja govori govori sve. Esencija neustrašivosti, junaštva i odlučnosti sažeta riječnikom ratnika, heroja rata i heroja mira, Davora Jovića.
Mirno spavaj ratniče, zaslužio si.

 davor_jovic_sprovod2 davor_jovic_sprovod3