Započeo bogati kulturni program u gradu Vrgorcu

U sklopu kulturne manifestacije „S Tinom u Vrgorcu“ (06. srpnja), predsjednik Društva hrvatskih pjesnika Đuro Vidmarović, uručio je prestižnu nagradu „Tin Ujević“ u ruke gospodina Milka Valenta. Program su svojim glazbenim nastupima obogatile Anet Žderić (klarinet) i Iva Šarić (klavijature).
Milko Valent, prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar, rođen je 6. srpnja 1948. u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost. Suradnik je stotinjak časopisa, magazina i novina te mnogih radijskih programa i nekoliko internetskih portala. Zastupljen je u 25 antologija i 36 domaćih te inozemnih izbora, pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Brojni njegovi tekstovi prevedeni su dosad na trinaest jezika.

Dan poslije, u svom novom ruhu, nastavio se kulturni program pod okriljem kulturne manifestacije „Tinovo kulturno ljeto“. Tom prilikom otvorena je izložba likovne radionice ARS, voditeljice Elene Kučanin gdje su u Tinovoj kuli izloženi radovi starijih i mlađih polaznika radionice.

Nedjelja (8. srpnja) donijela nam je predstavu „Sve što sam prešutjela“, s fantastičnom Miom Begović u glavnoj ulozi, odigranu u fantastičnoj atmosferi Gradskog parka.

Program se nastavlja u petak, 13. srpnja, predstavom „Samo jedna žena“, koja će se također održati na pozorištu Gradskog parka s početkom u 21:00 sati.

Vidimo se!