Delegacija španjolskog grada O Porriña posjetila Vrgorac i predložila suradnju

U četvrtak (04. travnja 2019.), delegacije španjolskog grada O Porriña i francuske komune Cadillac-en-Fronsadais posjetile su Vrgorac pri čemu je našem gradu predloženo potpisivanje Povelje o prijateljstvu kojom bi se formalizirala suradnja dvaju gradova. Kako su O Porriño i Cadillac-en-Fronsadais već potpisali Povelju o prijateljstvu, predložena je čak i trilateralna suradnja sva tri navedena subjekta.

Analizom potencijalnih partnera, detektirali su upravo Grad Vrgorac idealnim za suradnju na području europskih projekata i razmjene iskustava sudionika obrazovnog sustava (učenika, studenata, učitelja i profesora) te promocije društvenog i kulturnog razvoja, posebno mladih.

Tom prilikom, delegacija Grada Vrgorca pozvana je u španjolsku na zajednički sastanak kako bi se intenzivirali, možda i zaključili dogovori o bratimljenju gradova.

Sve navedene gradove, zajedničkim poznanstvima povezao je naš sugrađanin Petar Vuksanović.

 

*O Porriño je gradić s nešto manje od 20 tisuća stanovnika, smješten u španjolskoj pokrajini Galiciji (u blizini grada Viga), a poznat je po proizvodnji kvalitetnih vina koja se izvoze diljem Europe i svijeta;

*Cadillac-en-Fronsadais je komuna (zajednica gradova i sela) u francuskoj pokrajini Gironde s ukupnom populacijom od nešto većom od 30.000 stanovnika.