Hrvatska danas bira zastupnike za EU parlament

Danas se  održavaju izbori za Europski parlament, a izbori na kojima pravo glasa ima više od 370 milijuna europskih građana, održavaju se u svih 28 članica Europske unije.

Republika Hrvatska bira ukupno 12 zastupnika koji će ju zastupati u Europskom parlamentu, a imati će mogućnost birati između 33 liste.

 

Europski parlament donosi važne odluke: kako ostvariti gospodarski rast, ograničiti upotrebu energije, pobrinuti se da hrana koju jedemo bude sigurna. Kad glasate, vi odabirete tko će donositi te odluke i što one znače za svijet u kojem želite živjeti. Ako ne glasate, na to nemate utjecaj.

 

Svijet se suočava s mnogo izazova, od migracija do klimatskih promjena. No kad se problemi podijele s drugima, rješenja je lakše pronaći. Naša je Unija predvodnik u inovacijama i ulaganjima koja su, primjerice, potrebna za nošenje s klimatskim promjenama, a radi i na zaštiti našeg načina života i naše privatnosti. Vaš glas daje joj snagu da to čini.

 

Posvuda oko sebe vidimo kako „istine” koje ne preispitamo mogu dovesti od raznolikosti do podjela te kako demokracija može biti krhka. Naša Unija počiva na zajedničkom poštovanju temeljnih prava i demokratskih načela. Vaš glas je vaše ostvarenje tih prava za vas same i za druge.