Vrgorac slavi Dan Grada!

Program svečanog obilježavanja Dana grada i dana njegovih zaštitnika Sv. Petra i Pavla započeo je 28.lipnja polaganjem vijenaca kod Spomen ploče utemeljenja ZNG-a, kod Središnjeg križa na Gradskom groblju te kod Spomenika hrvatskim braniteljima. Nakon toga, uslijedila je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrgorca na kojoj su podijeljena gradska priznanja najzaslužnijim sugrađanima.

Za počasnog građanina grada Vrgorca proglašen je djelatnik KBC-a Split dr. Nediljko Pivac, a u njegovo ime nagradu je primio poduzetnik Boris Jukić. Osobnu nagradu primio je dugodišnji direktor poduzeća “Braća Rakić” i inicijator desetaka projekata na području vrgorske općine, godpodin Boris Radić. Za nagradu za životno djelo posthumno je nagrađen Filip Roglić, koji je 1942. godine, radivši kao grobar, spasio jednu od lipanjskih žrtava nakon partizanskog strijeljanja. U njegovo ime nagradu je primio sin Stjepan.
Skupna nagrada dodijeljena je katastarskoj ispostavi Državne geogetske uprave u Vrgorcu za brojna postignuća, a posebno u poslu izmjere i izrade knjige za katastarsku općinu Dusina. Nagradu je primila voditeljica ispostave Sanja Maršić.
Druga skupna nagrada dodijeljena je Kickboxing klubu “Sveti Jure”, koju će predsjednik Gradskog vijeća nagradu uručiti naknadno.
Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovali su još i splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, načelnik Pojezerja Boro Dominiković i načelnik Zagvozda Miroslav Gaće. Uz njih stigli su i predstavnici državnih, županijskih gradskih ustanova, gradski vijećnici, predstavnici političkih stranaka i udruga civilnog društva, poduzetnici i novinari.

Program se nastavlja danas (29. lipnja) posjetom izabranih vijećnika najstarijoj osobi te obitelji s najviše djece na području Grada Vrgorca i Svetom misom. U popodnevnim satima na rasporedu je održavanje malonogometnog turnira, a proslava završava koncertom zabavne glazbe na Gradskom korzu.
Svi ste pozvani!