Večer matematike – poziv na radionicu

Večer matematike, čiji je organizator Hrvatsko matematičko društvo ove godine, po prvi put će se održati u Dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac, 05. prosinca 2019.godine s početkom u 18h.

 

Večer matematike biti će organizirana u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje male radne centre, odnosno “matematičke stanice” s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Djeca prolaze kroz radne centre te na kraju dobiju Zahvalnicu o sudjelovanju. Aktivnosti su prilagođene djeci predškolske dobi te djeca zajedno s odraslima, kroz igru i zabavu, usvajaju osnovne i početne matematičke pojmove.

 

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i djecom od najranije dobi, a provodi se vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske.

 

Večer matematike ove godine, u Dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac, organiziraju odgojiteljice Doris Nizić i Katica Markotić, stručna služba dječjeg vrtića Tomislava Bačić i Maja Dodig te zdravstvena voditeljica Maja Mihaljević.

 

Pozivamo Vas da zajedno populariziramo matematičku znanost, razvijemo pozitivan stav roditelja i djece prema matematici te da pokažemo svima koliko je matematika lijepa i zabavna.