Vrgorac: DANI BIKLE i 20. BIKLIJADA

Znate li što je bikla? Tradicionalno piće vrgorskog kraja, mješavina mladog, nedozrelog vina i kozjega mlijeka, karakteristične boje, krepkog svojstva i ugodnog okusa koje se stoljećima u vrgorskom kraju spravlja nakon berbe grožđa, u čast lozi i kozi.

DANI BIKLE i 20. BIKLIJADA, jesenska pučka fešta puna tradicije, folklora i gastronomije u organizaciji Turističke zajednice grada Vrgorca i pod pokroviteljstvom Grada Vrgorca nastala na autentičnim običajima i tradiciji vrgorskog podneblja u danima kada se pije bikla, održava se

 

u subotu 28.09.2019. godine na gradskom Korzu u Vrgorcu!

 

Fešta započinje od 19 sati večernjim sajmom domaćih proizvoda, rukotvorina, kulinarskih specijaliteta dok će se veselu atmosferu upotpuniti folklorni program, glazba uživo ACOUSTIC GOJAK BENDA te koncert grupe VERSI.

 

Pučka fešta Biklijada održava se krajem rujna i početkom mjeseca listopada kada se berba grožđa već privodi kraju te je postala prepoznatljiva jesenska turistička atrakcija. Ova tradicionalna eno-etno i gastro fešta njeguje i oživljava izvorno te svojom ponudom večernjega sajma domaćih proizvoda i rukotvorina, folklornim i zabavnim programom čini ovaj kraj bogatijim, sadržajnijim i atraktivnijim za domaće stanovništvo kao i za goste koji su u potrazi za živim i autentičnim događajima.

 

Kad u moštu mlado vino zori,
zabikli se i pisma se ori,
u čast lozi i kozi.

Vidimo se!