Naputak građanima općine Vrgorac da budu izuzetno odgovorni u idućim danima, pa i prema djelatnicima svih žurnih službi

 

Naputak našim pacijentima je da, prema odluci kriznog stožera RH, svi pacijenti sa simptomima infekcije dišnog trakta trebaju se javiti telefonski svom obiteljskom liječniku ili u Respiracijski centar koji se nalazi na Križinama (isti s radom počinje u ponedjeljak 23.03.2020). Isto tako, prema odluci navedenog tijela s radom su počele COVID ambulante od kojih se dvije nalaze u Splitu (Mertojak) od 15.3.2020 .

 

Jedna COVID ambulanta trebala je biti u prostoriji DZ Makarska, a kada će ista početi s radom javnost će obavijestiti županijski Krizni stožer. Stoga apeliramo na građane da se u hitnu službu Vrgorac javljaju samo osobe s hitnim stanjima gdje svakako ne spadaju dišni infekti s povišenom temperaturom, te ujedno još jednom skrećemo pozornost na poštivanje mjera opreza koje se nalaze na ulazu u ispostavu hitne medicine Vrgorac.

 

Molim da se ovog pridržavate radi naših pacijenata, jer se moramo oblačiti u zaštitna odijela ako netko ima sumnju na dišni infekt, a neodgovorno bi bilo da nam to zataje pa da mi zarazimo druge koji su teško bolesni ili životno ugroženi – apelira Tomislava Ramić dr.med, voditeljica ispostave Hitne medicinske pomoći Vrgorac