UPUTE I PREPORUKE ZA DOLAZAK NA PREZENTACIJU PROGRAMA DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE

Dolazak na okupljanje i ponašanje sudionika na okupljanju.

Molimo da prije dolaska izmjere tjelesnu temperaturu. Svi sudionici okupljanja te organizatori obvezni su pri dolasku izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je viša od 37,2°C, ili ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), ne može sudjelovati u okupljanju.

Također, osoba ne može sudjelovati na okupljanju ako:

  • ima ukućana koji je u samoizolaciji
  • je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati
  • je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom
  • ima neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

Dezinfekcija ruku

Tijekom dolaska, preporučuje se dezinficirati ruke. Osigurali smo dostupnost dezinficijensa u dovoljnim količinama na predviđenom mjestu okupljanja. Prije odlaska s okupljanja sudionik treba dezinficirati ruke.

Evidencija sudionika

Obvezni smo provesti evidenciju sudionika i osoblja radi lakšeg praćenja kontakata u slučaju eventualne pojave zaraze virusom SARS-CoV-2 i dostavljanje evidencije teritorijalno nadležnoj službi civilne zaštite Ravnateljstva Civilne zaštite te čuvati evidenciju 14 dana od dana održavanja okupljanja.

Prije i nakon upisivanja u evidenciju, posjetitelj treba dezinficirati ruke. U evidenciju će se prikupljati osnovni podaci: ime, prezime, broj telefona i potpis sudionika.

Svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio tjelesnu temperaturu i da nije viša od 37,2°C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu odnosno ako jest da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.