Riječ je o projektu kojeg je provodio Dječji vrtić Pčelica Vrgorac u partnerstvu s Gradom Vrgorcem, a kojim su uvedene nove skupine produljenih boravaka u gradske vrtiće i time se roditeljima omogućilo ostvarivanje bolje ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Projektom su se, osim produljenog boravka, razvijali novi posebni programi poput sporta i tjelesne aktivnosti, u kojem su djeca stjecala i razvijala nove vještine od rane dobi. Provedba projekata ima benefite za zapošljavanje i usavršavanje stručnog vrtićkog osoblja. Naime, prema projekciji i realizaciji projekta, zaposlene su četiri odgajateljice i tri odgajateljice za djecu s poteškoćama u razvoju. Zatim logoped, edukator – rehabilitator i psiholog, dvije kuharice i dvije spremačice. Svi navedeni zaposleni radili su na pola radnog vremena od 16 do 20 sati. Za potrebe uvođenja dodatnih programa preko ugovora o djelu zaposlen je instruktor/učitelj u prostorima vrtića. Uz 100-postotnu stopu sufinanciranja, projekt je od strane Europskog socijalnog fonda odobren u iznosu od 249.954 eura

Gradonačelnik Herceg čestitao je svim akterima projekta na njegovoj uspješnoj realizaciji koja je, naglasio je, omogućila razvoj vrtića u Vrgorcu i podigla rad na iznimnu razinu, s konačnim ciljem da svako dijete ima mjesto u vrtiću s najboljim mogućim uvjetima i standardima.

– Našoj djeci želimo osigurati najbolje uvjete za odgoj i obrazovanje. U protekle dvije godine poduzeti su veliki napori u ulaganje u nove infrastrukturne kapacitete za predškolski odgoj. Podsjećamo na adekvatno i vrhunski opremljeno igralište u Dusini koje je upotpunilo prostor za vanjsku igru i razvoj motorike, a nadamo se skorim radovima na rekonstrukciji i obnovi odijeljena dječjeg vrtića u Vrgorcu, točnije u našoj zelenoj oazi gradskog parka. Prostor koji je godinama zapostavljen i doveden u ozbiljno lošu situaciju prenamijenit ćemo za najmlađe članove naše zajednice koja će moći svakodnevno uživati, igrati se i veseliti u prirodi okruženi predivnim vizurama našeg parka, – poručio je gradonačelnik Herceg kazavši kako je pri kraju upisno razdoblje za dječje vrtiće, o čijim će rezultatima javnost ubrzo biti informirana.

Zadovoljstvo finalizacijom EU projekta „Pčelicino novo ruho – Faza II.“ izrazila je i ravnateljica DV „Pčelica Vrgorac“ Snežana Vuleta te ostali akteri koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi projekta.