POTPISAN UGOVOR ZAŽELI – FAZA IV. 
Danas je gradonačelnik Herceg Mile, prisustvovao svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za novu fazu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, koja uskoro kreće kod nas u Vrgorcu. Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar.
Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za projekat Zaželi, prevencija institucionalizacije faza IV., Gradu Vrgorcu odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.440.000,00€, dok je Matica umirovljenika Vrgorac ovim projektom ostvarila ukupnu vrijednost od 1.200.000€.
Sretni smo jer će 55 osoba s našeg područja biti zaposleno na 32 mjeseca, a minimalno 330 korisnika će imati prijeko potrebnu pomoć uz mjesečne pakete higijenskih potrepština.
Početak realizacije projekta očekujemo na proljeće. Planirano trajanje projekta je 32 mjeseca.
Riječ je o najpopularnijem europskom projektu u našoj zemlji kojem je cilj ublažiti posljedice nezaposlenost i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva, ovaj put za 30 nezaposlenih osoba, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u Gradu Vrgorcu i pripadajućim naseljima.
Osobe koje će kroz taj program biti zaposlene korisnicima će, kao i u ranijim fazama ovog projekta, pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, održavanju higijene, u dostavi lijekova, plaćanju računa, upotpunjavanju slobodnog vremena i sl. Povratne informacije korisnika na ovakvu vrstu skrbi izuzetno su dobre, a starije osobe često su puta isticale da im, osim fizičke pomoći osoba koje o njima skrbe, puno znače i razgovor te lijepa riječ koje od njih dobiju.