Županija: Odluka o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2018. godini

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban donio je Odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2018. godini. Ovom Odlukom utvrđuju se uvjeti, visina novčane pomoći i postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije u 2018. godini.

Kroz ove demografske mjere svako novorođeno dijete od 1. siječnja 2018. na području Splitsko-dalmatinske županije dobit će financijsku pomoć, ovisno o kategoriji u kojoj je njegova lokalna zajednica.

Mjere Splitsko-dalmatinske županije analizirale su demografsko stanje na cijelom području te su gradovi i općine podijeljeni u pet kategorija, određenih na osnovu razlike broja stanovnika 2011.-2001. godina, razlike rođenih i umrlih 2016.-2011. godina, broja rođene djece na području općine ili grada te poreznog prihoda po stanovniku na području općine ili grada. Za sveukupnu potporu za novorođenu djecu Splitsko-dalmatinska županija iz proračuna će izdvojiti 6 milijuna i 248 tisuća kuna, a uvjet za ostvarivanje potpore je neprekidno prebivalište roditelja najmanje 3 godine na području grada ili općine gdje ostvaruju potpore.

Detaljnije o Odluci o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2018. godini pročitajte u priloženim dokumentima.

Odluka o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2018. godini

Zahtjev za ostvarenje prava na novčanu pomoć za novorođeno dijete

Popis potrebitih dokumenata