Poljoprivreda: Besplatne edukacije

Održan je radni sastanak s predstavnicima Centra za izvrsnost Splitsko-dalmatinske županije i predstavnicima poljoprivrednih udruga našeg kraja. Naš kraj je jedan od poljoprivredno najrazvijenijih krajeva Splitsko-dalmatinske županije, a u tom smislu,  želja nam je omogućiti dodatna školovanja našim poljoprivrednicima s namjerom stjecanja novih znanja, a time i ostvarivanju boljih uvjeta prilikom prijavljivanja na bespovratna sredstva.

 

Predstavnici Centra za izvrsnosti predstavili su program dodatnog obrazovanja financiran bespovratnim sredstvima. Program je namijenjen osobama starijima od 34 godine, koji nisu u radnom odnosu, a za polaznike besplatan.

 

Program traje 1720 sati (6 mjeseci), od toga 2/3 je praktični dio nastave. Ukoliko dođe do realizacije programa, isti bi se održavao u Vrgorcu, u prezentacijskoj dvorani Poduzetničkog centra. Po završetku programa stječe se diploma o završenom tečaju zvanja VOĆAR – VINOGRADAR – VINAR, a stečeno zvanje upisuje se u e-radnu knjižicu.

 

Kroz tečaj polaznicima će se pomoći kod izrade poslovnih planova koji služe za uspješniju aplikaciju na EU fondove,  a održati će se i edukacije za lakše vođenje administracije OPG-a.

 

Molimo sve zainteresirane da se jave u roku 10-ak dana kako bi se na vrijeme formirala jedna skupina polaznika.

 

Za detaljne informacije javite se na telefon gradskog službenika zaduženog za poljoprivredu (Goran Franić) na kontakt broj 098 776 803.