OGLAS O OTVARANJU ZEMLJIŠNE KNJIGE ZA K.O. DUSINA NOVA (ZONA 1)

 

Općinski sud u Metkoviću, objavljuje da je na temelju Odluke predsjednice suda posl. br. 13 Su-260/2021 s danom 08. studenog 2021. godine otvoren dio novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Dusina nova (Zona 1) te se obavještavaju sve zainteresirane strane da mogu izvršiti uvid u dio novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Dusina nova (Zona 1) u radno vrijeme Općinskog suda u Metkoviću, kao i putem Internet pretraživača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave RH http://www.pravosudje.hr ili http://oss.uredjenazemlja.hr .

 

Zemljišna knjiga za k.o. Dusina nova (Zona 1) osnovana je u postupku osnivanja zemljišne knjige za k.o. Dusina nova. S danom 08. studeni 2021. godine, kao danom otvaranja dijela novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Dusina nova (Zona 1), otvoren je ispravni postupak glede dijela novoosnovane zemljišne knjige, pa se sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, pozivaju staviti zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upise odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u roku za ispravak od dva
mjeseca od dana objave ovog oglasa na e-Oglasnoj ploči. Prijave i prigovori podnose se pisanim putem Općinskom sudu u Metkoviću.

 

Dok ne istekne oglasom određeni rok za prijave i prigovore, odnosno do dana 08. siječnja 2022. godine ne smatra se da su upisi u zemljišnu knjigu istiniti i potpuni, te se nitko ne može pozivati da je postupao s povjerenjem u zemljišne knjige. Rok za prigovore ne može se produžiti, niti se može dopustiti povrat u prijašnje stanje. Ukoliko u određenom roku zainteresirana osoba propusti podnijeti prigovor, može podnijeti tužbu za brisanje nevaljanog upisa kojim je povrijeđena u svom pravu.

 

Predsjednica suda:

Marijana Zloić-Talajić

 

ODLUKA O OTVARANJU  ZEMLJIŠNE KNJIGE ZA K.O. DUSINA NOVA (ZONA 1)

 

OGLAS O OTVARANJU  ZEMLJIŠNE KNJIGE ZA K.O. DUSINA NOVA (ZONA 1)