Sa ciljem osnaživanja aktivnog civilnog društva i aktiviranja mladih u našoj sredini, Grad Vrgorac u suradnji sa Udrugom “MI” i Regionalnim volonterskim centrom iz Splita organizira 2 otvorene besplatne radionice za sve građane i udruge građana koji žele organizirati ili sudjelovati u volonterskim akcijama, a teme su:

 

  1. Menadžment volontera – administracija u radu s volonterima, prava i obaveze organizatora volontiranja i volontera, …  – 20. rujna 2022. u 18h
  2. Organizacija volonterskih akcija – dobrobiti volontiranja, motiviranje građana na uključivanje u volontiranje, koraci u organizaciji volonterskih akcija i inicijativa,… – 27. rujna 2022. u 18h

 

Cilj radionica je uputiti sve aktivne građane, i one koji to žele biti, u prednosti, dobrobiti i moguće probleme organiziranja samostalnih akcija za javno dobro.

Povećanjem broja aktivno uključenih građana u sva događanja u Vrgorcu, primijetio se određen “strah od nepoznatog” koji koči veliki entuzijazam i želju za realizacijom raznih aktivnosti u našem Vrgorcu, isključivo zbog nedostatka iskustva u organizaciji civilnih aktivnosti. Želimo anulirati taj strah i građanima, mladima, udrugama i ostalim organizacijama pokazati da mogu samostalno realizirati svoje aktivnosti i na taj način dodatno obogatiti Vrgorac sadržajem i pozitivnom energijom.

Radionice su otvorene i besplatne za sve koji žele doći i sudjelovati, a održavati će se u kongresnoj dvorani u Poduzetničkom centru u Vrgorcu (Hrvatskih velikana 62, II. kat)

 

Snažno aktivno civilno društvo stvara snažan grad!